U bent hier

Aanleg tram 9 in Jette

Vanaf mei 2015 starten ter hoogte van de Dikke Beuklaan de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe tramlijn tussen Simonis en de Romeinse steenweg. Dit is goed nieuws voor de studenten van de departementen Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie, want zo geraken ze sneller vanhet centrum van Brussel op campus Jette. De nieuwe ‘Tram 9 zal immers een halte hebben aan het UZ Brussel. Tegelijk worden de kruispunten  veiliger ingericht en  komen er betere voorzieningen voor fietsers en voetgangers.

Campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel (departementen Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie) blijft de hele periode van de werken (2015-2017) bereikbaar voor alle verkeer en openbaar vervoer, al moet er wel rekening gehouden worden met hinder.

Met de wagen

  • Tussen 4 en 20 mei starten de voorbereidende werkzaamheden met beperkte verkeershinder.
  • Vanaf 20 mei wordt de verkeerscirculatie aangepast met gedeeltelijk eenrichtingsverkeer.
  • Een groot deel van de parkeerplaatsen op de openbare weg (‘blauwe zone’) verdwijnen. De parkings van het UZ Brussel blijven bereikbaar.

Met de bus

  • Het openbaar vervoer zal de campus blijven bedienen, maar sommige bushaltes worden tijdelijk verplaatst. Mogelijk worden de bestaande dienstregelingen aangepast.

Meer info

Brussel Mobiliteit heeft voor deze werf een aanspreekpunt aangesteld. Voor specifieke vragen over de organisatie van de werkzaamheden, kunt u op dinsdag en vrijdag (telkens van 12 tot 17 uur) terecht in een werfcontainer die in de grasberm ter hoogte van Parking 1 van het UZ Brussel wordt neergezet.

Bestand

Thema

Departement

Deel dit artikel