Elektronische leeromgeving en andere praktische info

Elektronische leeromgeving

Studenten Erasmushogeschool BrusselAls student zijn er verschillende communicatiekanalen tussen jou en de hogeschool. Sommige hebben te maken met de cursussen, andere bieden je de kans op inspraak in je studie, geven je examenresultaten weer of vertellen je meer over je inschrijving. Hieronder vind je een overzicht.

Studentenportaal - CAS (Centraal AuthenticatieSysteem)

Met behulp van één login en één wachtwoord heb je via het CAS snel toegang tot een heel spectrum aan webapplicaties binnen de hogeschool, bv. Desiderius, studentenmail, het digitaal studentensecretariaat, … Je hoeft slechts éénmaal in te loggen op CAS en je bent dan automatisch ingelogd op alle gelinkte applicaties. Je login en je wachtwoord ontving je bij je inschrijving.

In CAS vind je heel wat pictogrammen terug, zodat je makkelijk kan doorklikken naar de applicatie die je wil openen. Zo ben je maar één klik verwijderd van onder andere het studentenportaal, je studentenmail en Desiderius.

Desiderius

De Erasmushogeschool Brussel maakt gebruik van de elektronische leeromgeving Desiderius om het onderwijs digitaal te ondersteunen. Zo hebben de meeste cursussen bijvoorbeeld een online equivalent. Desiderius maakt het voor docenten mogelijk om via het internet mededelingen, tekstdocumenten, beeldmateriaal en PowerPointpresentaties te delen met de studenten. Anderzijds kunnen studenten online contact opnemen, werken inleveren en samenwerken met medestudenten.

Studentenmail

De Erasmushogeschool gebruikt je studentenmailadres om je op de hoogte te houden. Raadpleeg daarom deze mails dagelijks. Gebruik je liever een ander e-mailadres, dan is het mogelijk om je Erasmushogeschoolpost automatisch door te sturen naar dat mailadres.

Via outlook.office.com krijg je na inloggen via CAS automatisch toegang tot je
studentenmail.

iBamaflex - digitaal studentensecretariaat

De EhB werkt met een Digitaal StudentenSecretariaat (IBaMaFlex). Via IBaMaflexworden een aantal modules ter beschikking gesteld die je de mogelijkheid bieden om zowel persoons- als inschrijvingsgebonden gegevens te consulteren, het verschaft informatie met betrekking tot de benodigde studiematerialen en het laat interactie toe met het ‘echte’ studentensecretariaat. Hier worden tevens je studieresultaten beschikbaar gesteld en zal het voor bepaalde opleidingen mogelijk worden om op elektronische wijze én je herinschrijving voor een volgend academiejaar te bevestigen én je studieprogramma op te maken.

Meer info: www.ehb.be/ibamaflex

Studentenlaptops

Interessante promoties voor laptops, software en andere randapparatuur van Apple en Asus.