U bent hier

De meerwaarde van Brussel voor je studie

Waarom Brussel?

EhB is trots op haar stad en is ze er zeker van dat studeren in Brussel een grote meerwaarde voor je diploma biedt! Waarom? Simpel: elke opleiding profiteert van de hoofdstad. Voor stages en gastdocenten zitten we midden in het economische én politieke hart van het land. Nergens zijn er meer hoofdzetels of internationale bedrijven dan hier. Brussel is een internationaal epicentrum en de economische motor van België. De dienstensector, die 85% van de banen behelst, is een ideale afzetmarkt voor onze stagiaires én bron voor het vinden van gastdocenten.

Maar ook voor de kunsten is de hoofdstad een internationale magneet. Nergens zijn er meer cultuur- en kunsthuizen, galerijen dan hier. Aangevuld met  trendy cafés en bruine kroegen, restaurants, en uiteraard winkels voor elk type student! Tel daarbij nog nog pleintjes en terrassen, parken en lanen, paleizen en wolkenkrabbers, noem maar op. En dankzij de 19 gemeenten zijn er bovendien 19 dorpskernen met een eigen sfeer en ambiance. 

Student Seba (RITCS '17) vatte het in maart '15 mooi samen:

"In Brussel is de diversiteit groot. Qua uitgaan is er voor iedereen wat wils. Er wordt veel georganiseerd en elke week kan je, als je daar het geld voor hebt, naar andere feestjes gaan. Niet enkel uitgaan is divers, maar ook cultuur in Brussel leeft enorm. Concerten, obscure filmscreenings in Cinema RITCS of Cinematek, marktjes, lezingen, zelfs betogingen horen daar bij! Op zulke momenten besef je pas dat Brussel een echte grootstad is, de enige échte in België."

Nog meer troeven van de hoofdstad? Dit is hoe andere studenten het al ervaren hebben:

De vraag of Brussel een veilige stad is, horen we tegenwoordig af en toe van bezorgde ouders. Brussel is een kosmopolitische stad, daar komt dus wel wat bij kijken. Aan EhB negeren we niets, we staan onze studenten bij, overal waar ze het nodig hebben. Maar bekijk toch vooral eens de voordelen van Brussel, die de andere Vlaamse steden dan weer minder hebben. Of lees meer in deze folder. :-).

En beluister ook de LaughTrackBrussels, de lachband die onze studenten opnamen tijdens de zomer van 2016 op onze campussen en in de stad: je voelt meteen de warme sfeer van een wereldstad.

Brik.be

Brik staat voor Brussel&ik, en zet de stad nog beter op de kaart als een plek waar het voor Vlaamse studenten goed leren én leven is. Brik ontsluit voor jou alles wat mooi, makkelijk, goed, leerzaam, leuk en interessant is. Zo bundelen ze allerlei toffe locaties in de Briklist, (externe link) een boekje én een digitale app met tips van studenten voor nieuwkomers.

De websiteen facebookpagina van Brik zetten je alvast op weg. Volg ook de social media-jockeys, studenten die op dit moment in Brussle studeren en je op facebook en twitter hun leven in Brussel laten volgen.

Enkele andere initiatieven van Brik: Marché vélo,  de Kottoers, het jaarlijkse Brussel Brost, de Briklist, de Bike manual, de Brusselse fietroutes op vimeo.  Kunst op Kot, en uiteraard Ikot, de kotzoeker!

Nieuws volgen over Brussel

Wil je kennismaken met de hoofdstad?

Nog wat tips om er in te vliegen!