Landing

Fablab Experience Day

Doelstelling

Hands on de mogelijkheden en beperkingen van disruptieve technologieën zoals 3D printing, lasercutting en IoT kunnen inschatten.

Deze navorming gaat door op (datum wordt later gepubliceerd).

Volgende onderdelen komen aan bod:

• Initiatie 3D printing
  • Initiatie laserkutting
  • Initiatie IoT

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 250 euro (partners) - 350 euro. Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Wees op alles voorbereid tijdens het babysitten! EHBO bij baby’s en jonge kinderen

Babysitten, leuk! Maar wat als er iets gebeurt tijdens het babysitten? Een ongeluk is zo snel gebeurd. Hoe reageer je best als je plots in een acute situatie belandt?     Brandwonden, verstikking, bewusteloosheid, wiegendood. Aan de hand van theorie en simulatietrainingen waarin real life situaties worden nagebootst, leren we jou in deze urgente situaties om correct te reageren aan de hand van manoeuvres, reanimatietechnieken bij baby’s en kinderen, communicatie met hulpdiensten en basisprincipes van wondzorg.

Kansarmoede en zwangerschap in Brussel

De armoedecijfers in Brussel zijn hoog: meer dan 30% van de Brusselaars leeft onder de armoederisicogrens (in Vlaanderen is dit ongeveer 10%) en 1 kind op 4 wordt geboren in een gezin zonder inkomen uit werk. Dit houdt belangrijke gezondheidsrisico’s in voor moeder en kind.

De opleiding Vroedkunde van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) besteedt al jaren aandacht aan deze problematiek. Wij hopen zo dat gezondheidswerkers de zorgverlening beter kunnen aanpassen aan de noden en behoeften van deze doelgroep.

Journalistiek: Studieduurverkorting

Heb je al een bachelordiploma op zak, maar zou je je graag nog wat meer verdiepen in de wereld van de Journalistiek? Dan is deze opleiding iets voor jou! Vanaf academiejaar 2016-2017 kan je het bachelordiploma Journalistiek behalen op één of twee jaar, afhankelijk van je vooropleiding.

Verkort programma - eenjarig traject: voor wie?

Iedereen met een masterdiploma, een academische bachelor (of gelijkgesteld) van de volgende opleidingen

Informatica: Praktisch

De praktische aspecten

Toelatingsvoorwaarden

Je moet minstens 18 jaar zijn. Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan kun je na het slagen in een toelatingsproef toch starten.

Lesplaats

De opleiding wordt georganiseerd binnen een samenwerkingsverband tussen de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs CVO COOVI.
De lessen vinden plaats op de campus Kaai van de Erasmushogeschool Brussel (Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel).