Landing

Cultuursensitieve zorg in de praktijk

De samenleving vergrijst in snel tempo en ook de toegenomen diversiteit bij zowel ouderen als bij zorg- en hulpverleners vormt een grote uitdaging voor de ouderenzorg. Nog al te vaak horen we van zorg- en hulpverleners dat ze net de praktische tools missen om in hun dagdagelijkse werkrelatie met de ouderen en hun netwerk aan de slag te kunnen. Deze vorming, die aansluit bij het werkboek Cultuursensitieve Zorg, heeft tot doel concrete cultuursensitieve tools en tips op maat van de praktijk van de zorg- en hulpverlener aan te reiken.

Kwaliteit

Peer review

Om de zes jaar onderzoekt een externe commissie van experten de kwaliteit van elke opleiding aan EhB. Ze doen dit aan de hand van een kritische zelfevaluatie, het doornemen van beleidsdocumenten, toetsen en werken van studenten, en gesprekken met medewerkers, studenten, alumni en het werkveld. De peer review van de opleiding Voedings- en dieetkunde ging door in mei 2016.

Kwaliteit

Peer review

Om de zes jaar onderzoekt een externe commissie van experten de kwaliteit van elke opleiding aan EhB. Ze doen dit aan de hand van een kritische zelfevaluatie, het doornemen van beleidsdocumenten, toetsen en werken van studenten, en gesprekken met medewerkers, studenten, alumni en het werkveld. De peer review van de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie ging door in maart 2016.

Werken en studeren: HBO5 Informatica

• Ben je geïnteresseerd in alles wat met informatica te maken heeft?
  • Ben je een computerfreak (of toch niet helemaal)?
  • Kun je op een logische manier structuren aanbrenge en is systematiek je ook niet onbekend?
  • Vind je het een uitdaging om de informatieprocessen efficiënt te laten verlopen?
  • Of ben je jong en kijk je uit naar een boeiende job met verantwoordelijkheid?

Werken en studeren: HBO5 Boekhouden

Je houdt van cijfers, hebt een goede neus voor zaken en wil inzicht krijgen in de bedrijfswereld? Dan zal je je snel thuis voelen in de richting Boekhouden. De opleiding bereidt je voor op de functie van boekhouder in KMO’s, grote ondernemingen, accountant-, boekhoud- of revisorenkantoren, financiële instellingen, verzekeringskantoren en sociale organisaties. Met je diploma kun je ook in de openbare sector als boekhouder aan de slag.

Boekhouden