SPELLENAVOND: game's on

Geen loeiende gitaren of zware beats, maar wél het geluid van dobbelstenen, spelkaarten, pionnen en vallende ‘Jenga’-blokken. Inderdaad, game’s on!
RITCS café en ESN slaan ook dit schooljaar de handen in elkaar voor een leuke spellenavond pur sang, elke laatste maandag van de maand.
Zowel 'locals' als internationale studenten zijn welkom!

INFORMATIE

• Locatie: RITCS Café, A.Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
  • Uren: 20u-0u
  • Prijs: GRATIS

CONCERT: Nouvelle Vague met Walther

Een nieuw academiejaar, dat betekent een nieuw seizoen van Nouvelle Vague Live vol met nieuw, jong en vooral Belgisch talent.
Eén keer per maand nodigen wij een band uit in onze zetel in het RITCS café voor anderhalfuur live radio en muziek. We spreken elke 2de donderdag van de maand af, je bent dus meer dan welkom om live te komen luisteren.
Of je kan vanuit je eigen luie zetel live luisteren via xlair.be

------------------------------------------------------

Kick-off RITCS Café

Na een deugddoende zomervakantie is het RITCS café weer helemaal klaar om zijn deuren te openen voor het nieuwe academiejaar. Meer dan reden genoeg voor een echt Brussels feestje!

PROGRAMMA:

➤18:00 – 22:00 : Refu Salon
Abdo, de topkapper van Palestina of Zaid, de beste kapper van Bagdad richten een kapsalon in en kwafferen mannelijke en vrouwelijke bezoekers zodat ze mooier naar huis vertrekken dan dat ze gekomen zijn! Abdo’s specialiteit is رسم الحواجب بالخيط (Resm al hawajeb b alkuet) of gezichtsepilatie met een touwtje.

Concert: Whispering Sons & Monolithe Noir

In samenwerking met Court-Circuit brengen we de winnaars van Humo’s Rock Rally en Concours Circuit samen op Stoemp! in Brussel. Beide acts zijn behoorlijk ‘duister’: Whispering Sons doet het met krasse gitaren en 80’s beats, Monolithe Noir met pulserende analoge synths en intrigerende visuals. Het concert van Whispering maakt deel uit van hun Europese tour, die hen een maandlang doorheen Europa voert – van Parijs tot Londen en van Amsterdam tot Praag. Monolithe Noir stond deze zomer dan weer op erg leuke festivals als Deep In The Woods, Dour en Absolutely Free Festival.

Studiedag: hoe omgaan met gevoelige thema’s?

Diversiteit in waarden en levensbeschouwing in onze huidige samenleving stelt het onderwijs voor nieu we uitdagingen. De school is de plaats waar al deze verschillende visies en opinies samenkomen. Dit maakt dat sommige thema’s erg omstreden worden en voor leerkrachten is het niet eenvoudig om hiermee constructief om te gaan. Leerkrachten en leerlingen missen soms de nodige tools om gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor dit tot weerstand of conflict kan leiden. In sommige gevallen worden deze onderwerpen onder de mat geveegd alsof ze onbestaande zijn.

Symposium BEELD(vorming)

Beeldvorming is een thema dat veel facetten en invullingen kent, een vlag die vele ladingen dekt. Met dit symposium willen we een brede doelgroep van educatieve & pedagogische professionals uit onderwijs, welzijn, vrije tijd en cultuur laten kennis maken met een ruime waaier aan benaderingen, inzichten en projecten om:
· handvaten aan te reiken
· blikken te verruimen
· referentiekaders zowel scherp te stellen als in twijfel te trekken
· brillen op en af te zetten

Feestelijke opening Academiejaar 2017-2018

De Erasmushogeschool Brussel,
de heer Bart De Schutter, voorzitter van de Raad van Toezicht
en de heer Luc Van de Velde, algemeen directeur, nodigen u hartelijk uit op de

feestelijke opening van het academiejaar 2017-2018
donderdag 28 september 2017 om 11 uur

Kaaitheater, Sainctelettesquare 20 - 1000 Brussel

Studenten en personeelsleden van de departementen Design & Technologie en Management, Media & Maatschappij stellen het programma voor u samen.

Inbrusselingsweek RITCS

Het RITCS organiseert in de week van 25 september voor haar lichting nieuwe studenten een ‘inbrusselingsweek’, een soort verplichte inburgeringscursus voor studenten in de Brusselse metropool, die de komende jaren hun werkveld en biotoop zal vormen. In deze intense 5-daagse word je gevoed door lezingen, debatten, getuigenissen, maar word je ook op veldonderzoek gestuurd in diverse Brusselse wijken: kortom een ‘Brussels (taal)bad’ en een ontdekkingsreis in de stad. Op het einde van de week presenteer je je resultaat, wat resulteert in een kaleidoscopisch beeld van Brussel.