Trappistenavond

De kwaliteit van onze trappistenbieren verwierf naam en faam over de wereld. En terecht.

Trappistenbier is geen biersoort, maar de benaming van een bier dat gebrouwen wordt door (of onder toezicht van) Cisterciënzers van de Strikte Orde, binnen de muren van de abdij. De opbrengst wordt gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van de abdij.

Spellenavond: Social Inclusion Edition

Of je nu elke maand komt of nieuw bent op onze geweldige spellenavonden, RITCS café en ESN VUB EhB Brussels zullen jullie allemaal verrassen met onze speciale... Social Inclusion editie!

Wat is er anders? Wel, dat is een geheim... shhhh! Maar we kunnen jullie beloven dat het extra uitdagend zal zijn en dat al jullie vaardigheden getest zullen worden, dus, hou je klaar!

Lokale en internationale studenten zijn allebei welkom. Breng je vrienden mee en leer nieuwe mensen kennen op deze unieke spelletjesavond!

Spellenavond: Social Inclusion Edition

XL-Air Muziekquiz

De jaarlijkse XL Air Muziekquiz komt er weer aan! Alle muziekfanaten wees welgekomen en join your forces in teams van 4!

► WANNEER?
Op 28 november laten we onze oh zo coole quiz op jullie los en kunnen jullie strijden om de titel "winnaar XL Air Muziekquiz 2017".

Hoe maak je gevoelige thema’s bespreekbaar?

Samenleven in een democratie zonder dialoog is ondenkbaar. Soms wordt praten met elkaar echter bijna onmogelijk. Sommige thema’s, zoals de evolutietheorie, liggen moeilijk bij studenten vanwege hun levensbeschouwelijke overtuiging. Gelukkig kan je leren dialogeren. Tijdens deze workshop maak je kennis met Democratische Dialoog. We gaan de confrontatie met controversiële thema’s aan en creëren (opnieuw) ruimte voor een gesprek. Deelnemers krijgen concrete tips & tricks aangereikt om over gevoelige thema’s te kunnen dialogeren.

Urban Audio Stories

Hoe breng je een leegstaand, vervallen gebouw tot leven? In Urban Audio Stories gaat Claudia Neukermans op zoek naar de verhalen en de geschiedenis van leegstaande gebouwen en zet die om in een audioverhaal. Het resultaat is een verrassende mengvorm van fictie, documentaire en field recordings.

Urban Audio Stories is de masterproef van RITCS-studente Claudia Neukermans en verkent de grenzen van de klassieke radiodocumentaire. Het stuk wordt ingeleid door een kort gesprek met de maakster en haar promotor Lucas Derycke, die eveneens nieuwe vormen van radio opzoekt.

English stand-up comedy: Ahir Shah

We were honored by the massive amount of positive feedback after our last show. So this month we tried even harder to make a great line-up. We have booked two of the best acts we encountered at the Edinburgh fringe. Even the official judges agree with us by nominating our headliner for ‘Best show at the 2017 Edinburgh Fringe’. Prepare for another great night!