U bent hier

Symposium BEELD(vorming)

Begin-Einddatum

Beschrijving

 

Beeldvorming is een thema dat veel facetten en invullingen kent, een vlag die vele ladingen dekt. Met dit symposium willen we een brede doelgroep van educatieve & pedagogische professionals uit onderwijs, welzijn, vrije tijd en cultuur laten kennis maken met een ruime waaier aan benaderingen, inzichten en projecten om:
· handvaten aan te reiken
· blikken te verruimen
· referentiekaders zowel scherp te stellen als in twijfel te trekken 
· brillen op en af te zetten 

Iedere educatieve en pedagogische professional is immers schetser/producent van beelden, maar ook consument van (en misschien ook wel slachtoffer van) een tendentieuze beeldvorming. 

Laat je mee vormen/omvormen/hervormen/over beeld, beelden, vorming van beelden, beeldvorming en nog zoveel meer door Griet De Knopper, Ilse Ghekiere, Ruben Merch, Heidi Desmet, Pascal Verhoest, Joke Bauwens, Kevin Smets, Steffie De Baerdemaker, Mieke Vanhoutte, Bert Pieters, Omar Ba, Jan Vandemoortele, Sylvie Walraevens, Dimokritos Kavadias, Guillaume Van der Stighelen, Arzu Yentür, Eric Corijn, Cherif El Farri, Sigrid Arents en Ico Maly, Els Consuegra, Christophe Busch, Olivier Forges, Miguel de Clerck en VZW Vrienden van het Huizeke. Je merkt het, wij hebben een rijk gevuld programma voor jou samengesteld. 

Het departement Onderwijs & Pedagogie verwelkomt je op 27/10 op de campus Jette van Erasmushogeschool Brussel op het symposium BEELD(vorming): een multidisciplinaire kijk! 

Vorm zelf gerust je beeld over wat dat voor jou mag inhouden*:
1. Bijeenkomst waar over een bepaald vakgebied kennis wordt uitgewisseld
2. In het oude Griekenland was een symposium een eet- en drinkgelag met vrolijke conversatie of met een serieuze discussie over een bepaald thema.
3. Een wetenschappelijk congres over een bepaald onderwerp.
4. Bijeenkomst van geleerden met lezingen of discussies over een bepaald onderwerp en wetenschappelijke samenkomst waarop verschillende wetenschappers een lezing houden over een bepaald onderwerp.

Wil je er ook graag bij zijn? 

Schrijf je hier in!

*Bron: http://www.encyclo.nl/begrip/symposium

 

Departement

Kenniscentrum

Thema