Innovatiecafé met Paul Lembrecht, CEO VRT

Begin-Einddatum

Het Innovatiecafé is weer terug, met Paul Lembrechts, CEO van VRT.

THEMA: Wat is rol van de openbare omroep in het snel evoluerende medialandschap?

Ook het Vlaamse medialandschap beleeft momenteel boeiende maar stormachtige tijden. Het gedrag van de mediaconsument wijzigt zienderogen, grote internationale spelers winnen steeds meer terrein, zowel bij lezers en kijkers als bij de adverteerders. De concurrentie tussen Vlaamse mediagroepen blijft op het scherp van de snee. Alle Vlaamse mediagroepen zetten volop in op digitalisering en concentratie. Is een bundeling van de lokale krachten het antwoord op de opmars van de Facebooks en YouTubes. Of is het water tussen VRT, Persgroep, Mediahuis en andere Vlaamse spelers nog te diep. Hoe gaat VRT om met de uitdagingen van de media-toekomst en welke rol ziet de openbare omroep voor zichzelf in het snel evoluerende media-landschap?

Naast Paul Lembrechts maken ook een aantal Media Start Ups hun opwachting. Studenten Journalistiek en Idea & Innovation Management delen met ons hun bezorgdheden en vragen. Wat verwachten zij van een future proofed openbare omroep. Met welke innovatieve oplossingen kan de mediaconsument anno 2017 nog (beter) geserviced worden?

• 18u30: Deuren open
  • 19u00: Startups + Keynote + Q&A
  • 20u15: Networking drink
  • 21u30: Einde

INSCHRIJVEN:
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via deze link: http://www.innovatiecafe.be/inschrijven.html

De Innovatiecafés zijn een initiatief van de Erasmushogeschool Brussel, afdeling Idea & Innovation Management, in samenwerking met Start It @ KBC.

Departement