U bent hier

Gratis expo: The Understanding of Nonsense

Begin-Einddatum

woensdag, 8 februari, 2017 - 12:00 tot zaterdag, 8 april, 2017 - 19:00

Beschrijving

Een tentoonstelling in paalwoningen !

De Nederlandse beeldend kunstenaar Feiko Beckers is jou (hopelijk) bekend van zijn mislukte interventies tijdens I Fail Good of van andere artistieke verschijningen in Beursschouwburg tijdens de voorbije 4 jaar.

Voor de expo The Understanding of Nonsense zal hij onze tentoonstellingsruimte volbouwen met verschillende hutten op palen ofte paalwoningen. Hij toont in deze hutten sculpturen, films, teksten en zelfs performances. Elke paalwoning laat een ander aspect van zijn veelvormige, multidisciplinaire werk zien. Hij probeert in elk van deze afzonderlijke werken een antwoord te vinden op een schijnbaar triviaal probleem. Probeersels die echter allemaal faliekant mislukken…

Wie de expo komt bezoeken mag zich bekend maken aan het onthaal en krijgt een drankbonnetje voor een gratis consumptie in het Beurscafé.

Feiko Beckers onderneemt door het bouwen van die ruimtes een poging om een werkelijke white cube na te bootsen, maar door hun lastige bereikbaarheid en krappe afmetingen zijn de paalwoningen eerder pastiches op een tentoonstellingsruimte. Op die manier wordt de kunstmatigheid van de omgeving en de objecten (een kunstmatigheid die Feiko vaak in zijn werk creëert) doorgetrokken naar de plek waar ze gepresenteerd worden.

Interview met de kunsteraar: https://www.youtube.com/watch?v=EJpGFTXhPNY

 

Informatie:

Locatie: beursschouwburg, Auguste Ortstraat 20-28, 1000 Brussel

Datum: 8 februari - 8 april

Open van woe - vrij: 12u - 18u & za: 12u - 19u

GRATIS

 

Thema